Spiritualiteit van de vreugde

spiritualiteit

Van alle gaven van de Geest: Liefde, Vreugde, Vrede, Geduld, Vriendelijkheid, Goedheid, Vertrouwen, Zachtmoedigheid, Zelfbeheersing (Galaten 5, 22–23), ligt de Vreugde ons het meest na aan ’t hart.  Onze kernspiritualiteit is de Vreugde in de Verrezen Heer.  De ware, diepe Vreugde als voorbode van Eeuwig Leven.  Wij leven vanuit die Geest van Vreugde die zó sterk is dat hij doorheen lijden kan breken en uitstralen.
Hij doet ons leven als vrije blije kinderen van God, zoals de eerste christenen, met een innerlijke vrijheid, ópenheid, soepelheid en verdraagzaamheid, met een eenvoud, creativiteit en speelsheid.

Gedreven door die Geest van Vreugde willen wij in liefde – onverschrokken, eerbiedig en niet opdringerig, maar duidelijk en waarachtig, niet te braafjes, te wollig – dynamische eigentijdse uitdragers zijn van de Blijde Boodschap van Jezus Christus.

Wat ons zo gelukkig maakt willen we doorgeven aan jongeren, jonge gezinnen, aan iedereen die zich wil láten raken, boeien en bemoedigen door het Vuur van die Vreugde !

In de Ignatiaanse spiritualiteit neemt Maria een bijzondere plaats in om de Vreugdevolle weg te gaan.  Graag willen wij haar op deze weg volgen.

%d bloggers liken dit: